Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Los osmifinále Domácí pohár bude pokračovat v listopadu

Domácí pohár bude pokračovat v listopadu

foto: fotbal.cz

31. 10. 2022 - 14:12

V pondělí 31. října proběhl v sídle Fotbalové asociace České republiky los osmifinále MOL Cupu 2022/2023. Pražská Sparta se utká v prestižním utkání s Baníkem Ostrava, Slavia vyrazí do Karviné a Slovácko z pozice obhájce trofeje bude hostit Mladou Boleslav.

Do osmifinále již nezasáhnou tři prvoligové celky včetně aktuálního lídra FORTUNA:LIGY Viktorie Plzeň. Ta prohrála ve třetím kole 2:3 v Hlučíně a se soutěží se rozloučila hned po prvním zápase. Chybět budou také Pardubice, které vypadly v druhém kole po prohře ve Velvarech. Mezi osmifinalisty se nedostal ani Jablonec, který v předchozím kole vypadl s druholigovým Vyškovem.

Prvním vylosovaným týmem byl ostravský Baník, který na domácím hřišti v rámci osmifinále přivítá pražskou Spartu. „Myslím si, že je to velice atraktivní soupeř na domácím hřišti a bude to vynikající rozlučka s podzimní sezónou. Věříme, že se nám podaří vyprodat stadion. Nám i Spartě určitě dost hráčů odjede v tomto termínu již na reprezentační srazy, ale věřím, že i hráči, kteří dostanou šanci, tak se předvedou v tom nejlepším možném světle," uvedl sportovní ředitel Baníku Ostrava Luděk Mikloško. "Chtěli bychom se v poháru dostat co nejdál i s ohledem na to, že úvod ligové soutěže nám příliš nevyšel a snažíme se v ligové tabulce škrábat postupně nahoru," dodal.

Další vylosovanou dvojicí je Bohemians Praha 1905 a již zmiňovaný třetiligový Hlučín. První z druholigových celků, MFK Karviná, přišel na řadu v rámci třetí dvojice a narazí na SK Slavia Praha. Následovala dvojice Liberec - Sigma Olomouc a soupeře se dozvěděl také obhájce trofeje ze Slovácka, které se utká s Mladou Boleslaví. Severočeské Teplice se utkají na domácím hřišti s brněnskou Zbrojovkou. A poslední dvě dvojice tvoří Zlín s druholigovým Vyškovem a České Budějovice s Hradcem Králové.

Oficiálním hracím dnem osmifinále je sobota 19. listopadu 2022.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu
Baník Ostrava - Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 – Hlučín
MFK Karviná - Slavia Praha
Slovan Liberec - Sigma Olomouc
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav
FK Teplice - Zbrojovka Brno
Trinity Zlín – Vyškov
Dynamo České Budějovice - Hradec Králové

Další články