Zde může být vaše reklama.
Neděle 28.4.
Svátek má Vlastislav
Menu

Kolín v pondělí otevře školky

Kolín v pondělí otevře školky

foto: Pixabay

06. 05. 2020 - 09:46

Město Kolín rozhodlo o obnovení provozu kolínských mateřských škol od pondělí 11. května 2020. Provoz mateřských škol bude zajištěn od 6.30 hodin do 16.00 hodin. Pro pobyt v MŠ budou upřednostněny děti zaměstnaných rodičů a samoživitelů.

Do mateřské školy může přijít pouze dítě zdravé. Podmínkou jeho nástupu do mateřské školy je podepsání čestného prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Rodiče se zároveň zavazují, že neprodleně oznámí ředitelství MŠ změnu ve výše uvedených údajích. Pokud zákonný zástupce dané dokumenty nepodepíše a při vstupu do MŠ nepředloží, nebude vstup dítěti do MŠ umožněn.

Formulář čestného prohlášení: Čestné prohlášení

Pokud dítě nebo jakákoliv osoba, která s ním žije ve společné domácnosti osobně naplňuje alespoň jeden bod (2-8, viz. Čestné prohlášení – osoby s rizikovými faktory) doporučuje se, aby zákonní zástupci zvážili tyto rizikové faktory a rozhodli o pobytu dítěte v mateřské škole s tímto vědomím.

Vzhledem k zajištění zvýšených hygienických opatření bude vhodný nižší počet dětí ve skupině (třídě). Tyto skupiny se budou v prostoru školy pohybovat odděleně. Děti z různých skupin není možné spojovat. Aktivity dětí budou směřovány zejména do venkovních prostor areálu školy. Personální zajištění bude řešeno dle možností.

Jen s pochopením rodičů budou mateřské školy schopny zajistit stanovené hygienické podmínky a potřebný rozsah provozu školy včetně stravování dětí.

Další články