Zde může být vaše reklama.
Úterý 30.4.
Svátek má Blahoslav
Menu

Majitele psů v Benešově čeká malé překvapení

Majitele psů v Benešově čeká malé překvapení

foto: Pixabay

04. 12. 2019 - 09:00

V městě Benešov a jeho přilehlých osadách bylo ke 2. lednu 2018 evidováno celkem 1 558 psů. Jejich majitelům připravilo město Benešov v letošním roce malý dárek.

 
Zastupitelé města na svém posledním zasedání roku 2017 schválili změnu Obecně závazné vyhlášky (OZV). Ta upravuje i výše sazeb poplatků za psy pro rok 2018. Za každou zaplacenou platbu obdrží v letošním roce poplatník „dárek“. Tím je nezbytný pomocník při venčení pejska v podobě obalu na sáčky na trus, doplněný o dvě balení sáčků. Zodpovědní majitelé psů, kteří sáčky na psí exkrementy používají, napomáhají svým přístupem ke zlepšení životního prostředí v našem městě. Pevně věříme, že tímto přispějeme k větší čistotě také v Benešově. 
 
Tato drobná pozornost bude vydávána na služebně Městské policie Benešov (průchod budovy radnice) po předložení dokladu o zaplacení poplatku, v případě, že zaplatí majitel hotově na pokladně MěÚ Benešov. Pokud je poplatek uhrazen převodem, může majitel zaslat doklad o zaplacení e-mailem na služebnu MěP Benešov - sluzebnaMP@benesov-city.cz a po té si jej také vyzvednout.
 
Jaká je výše sazeb poplatků v roce 2018?
Za každého psa:
•     v rodinném domě - nedůchodci 200 Kč, důchodci (jediný zdroj příjmu důchod) 100 Kč
•     v bytovém domě - nedůchodci – za prvního psa 1000 Kč /za druhého psa téhož chovatele/2000 Kč
                                  - důchodci (jediný zdroj  příjmu důchod) 200 Kč /za druhého psa téhož chovatele /300 Kč
 
•     v částech města Benešov: Konopiště, Mariánovice, Radíkovice, Pomněnice, Buková Lhota, Vidláková Lhota, Úročnice, Okrouhlice, Bedrč, Boušice, Dlouhé Pole, Červený Dvůr, Chvojen  - 50 Kč                                                                                                          
 
•     ostatní objekty 500 Kč, důchodce v ostatních objektech 200 Kč
 
Od 1. 1. 2018 nová OZV (obecně závazná vyhláška), změna částky pouze v ostatních objektech důchodci – dříve 300 Kč – nyní 200 Kč
 
Platit lze složenkami, které budou v nejbližší době rozesílány, nebo na pokladnách MěÚ Benešov, nebo na účet MěÚ č.ú. 19-320035309/0800 a hlavně se musí uvést variabilní symbol, který bude na složenkách, jinak se platba nespáruje a poplatek bude neuhrazen.
 
V Benešově a jeho osadách bylo ke 2. lednu 2018 evidováno 1 558 psů. Počty se mění podle přihlášení nebo odhlášení psů.

Další články