Zde může být vaše reklama.
Pátek 3.5.
Svátek má Alexej
Menu

Osobnost Benešova 2018 Místostarosta Tichovský se stal osobností loňského roku

Místostarosta Tichovský se stal osobností loňského roku

foto: Benešov

27. 08. 2019 - 16:00

Evropský klub Benešov, sdružení občanů a přátel Benešova založené v roce 1998, udělil ocenění Ing. Romanu Tichovskému, místostarostovi města Benešov.

Jako spolupořadatel ocenění Blanický rytíř si Evropský klub uvědomuje, že vedle ocenění pro nadšené šiřitele kultury a ochrany přírody je potřebné také vyzdvihnout lidi, kteří svým etickým postojem jsou příkladem české společnosti dlouhodobě negativně ovlivněné předchozím režimem. Proto přispívá svým dílem k veřejné diskusi o rozdílech mezi etikou a neetičností, odvahou a pohodlnou vypočítavostí, spontánní neohroženou otevřeností a zištným předstíráním, vnímavostí vůči mnohdy pod pov-rchem skryté etice a lhostejností.
 
Přítomnost osobnosti Ing. Tichovského na radnici je pro další období města velkým přínosem. Na ocenění, které mu bylo předáno na radnici 20. května 2019, je uvedeno:
Obyvatelé města si váží zásadového postoje pana inženýra Romana Tichovského, jeho ochoty morálně posilovat občany a také jeho rozhodnutí vrátit se do nejisté politické funkce na radnici po volbách na podzim roku 2018.
 
Evropský klub Benešov (EKB)

je sdružením občanů a přátel města, který byl založen roku 1998 v návaznosti na český Evropský kultur-ní klub vedený Doc. Císařovským. Jeho sekci pro vědu a umění vedl astrofyzik Dr. Jiří Grygar, který patří také k čestným členům EKB. Evropský klub BN se rozhodl navázat na meziválečné Kulturní sdružení, jehož členové or-ganizovali v Benešově přednášky a kulturní akce. Více se o EKB dozvíte na facebooku “Evropský klub Benešov”.
 
Osobnost Benešova roku 2019
 
Tipy na osobnost následujícího roku je možné zasílat na adresu evropsky.klub.bn@seznam.cz. Je nezbytné je doplnit přesvědčivým zdůvodněním stavějícím především na příkladném etickém profilu kandidáta.

Další články