Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Dění na Kladensku Sítenské údolí bude lépe přístupné a procházková cesta delší

Sítenské údolí bude lépe přístupné a procházková cesta delší

foto: Kladno

06. 10. 2019 - 10:04

Oblíbené Sítenské údolí, které je pro Kladno něco jako Central Park pro New York, hodlá město postupně revitalizovat, upravit, opravit hřiště a především lépe propojit údolí s okolím. V příštím roce tak bude cesta ze Sítenského údolí pokračovat až na křižovatku u zimního stadionu, naplánována je už také jeho úprava, která prodlouží procházkovou trasu.

„Chceme, aby bylo lépe přístupné a aby bylo možné projít až k Panské louce u bývalého pivovaru,“ uvedl radní pro rozvoj Lukáš Hanes. Záměr takového napojení už se v minulosti objevil několikrát, vždy ale skončil na tom, že město nevlastní všechny pozemky pod vlečkou. Ta postupně zarůstala a v současnosti je neprostupná. „Město nadále usiluje o získání zmíněných pozemků, ale už nechce odkládat úpravy na vlastních pozemcích v lokalitě. Našli jsme tedy řešení, pro které soukromé pozemky nepotřebujeme, a pokud se nám podaří je nakonec získat, projekt rozšíříme i o ně,“ informovala předsedkyně Výboru pro rozvoj, územní plánování a dopravu Anna Gamanová.

Během prázdninových měsíců vznikla studie, která plánuje pěší trasu. Dalším problémem byla voda vyvěrající od přilehlých garáží. „Pokud to půjde, chceme z problému udělat příležitost a vodu vyvést na povrch do koryta podél nové cesty. Na Panské louce by díky tomu mohl vzniknout vodní prvek,“ představil záměr města Hanes.

V další fázi město plánuje vybudovat Na Panské louce dětské hřiště, které nahradí již dříve zrušené dětské hřiště v sídlišti na Štěpánce. „Hřiště v zeleni teď samozřejmě chybí.  Na Panské louce je na něj místa dost, a pokud by se umístilo dozadu k bývalé vlečce, křik dětí by zároveň nikomu neměl vadit. Pokud vše půjde dobře, budeme stavět v příštím roce,“ konstatoval Lukáš Hanes. 

V budoucnu Kladno hodlá pokračovat v protažení pěší trasy až na ulici Milady Horákové. „Tam už nejsme na pozemcích města a bude to záležet na dohodě s majitelem,“ upozornil radní pro rozvoj.

Další články