Zde může být vaše reklama.
Úterý 30.4.
Svátek má Blahoslav
Menu

U Sítenského údolí vznikají boule pro zábavnou jízdu

U Sítenského údolí vznikají boule pro zábavnou jízdu

foto: Kladno

05. 12. 2019 - 10:00

Na místě bývalého hřiště pro BMX kola v Mostecké ulici vzniká pumptracková dráha, univerzální zábavné veřejné sportoviště. Návštěvníci se budou moci projet na kolech, BMX, inlinech, longboardech, koloběžkách i na dětských odrážedlech.

„Podobně jako například ve Slaném si tak budou Kladeňáci moci užít na boulích a vlnách a otestovat sílu i technické dovednosti,“ říká Anna Gamanová, zastupitelka a předsedkyně výboru pro rozvoj. V boulích se poprvé kladenští pumtrackáři svezou ještě letos, pokud dovolí počasí položit asfaltový povrch. Hotovo by mělo být v první polovině prosince. Další pumptrack se připravuje u cyklookruhu poblíž Vyhaslého. Ten se začne stavět už b příštím v roce a narozdíl od toho Sítenského bude mít hliněný povrch. Stavba se uskuteční v průseku vysokého napětí se souhlasem vlastníka lesů, jímž je benediktinský řád, a také s podmínkami ochrany zdejší přírody. „V současné době v přírodě někteří jezdci trénují bez povolení a rychlá jízda poškozuje les.

Existence legální trasy pro trénink by situaci měla zlepšit,“ dodala Anna Gamanová. 

Město také hledá možné lokality pro žádané tréninkové stezky pro cyklisty, tzv. singletraily. „Na Kladně funguje mimo jiné například dětský cyklistický oddíl, který v současné době nemá kde trénovat. Jednou z možností, kterou město bude dále pečlivě prověřovat, je umístění krátkého tréninkového okruhu v Bukovce,“ informovala předsedkyně výboru pro rozvoj.

Další články