Zde může být vaše reklama.
Sobota 4.5.
Svátek má Květoslav
Menu

Víkendové policejní kontroly na středočeských silnicích

Víkendové policejní kontroly na středočeských silnicích

foto: archiv

02. 07. 2019 - 13:09

Středočeští policisté se zapojili o prvním prázdninovém víkendu do dopravně bezpečnostní akce, která probíhala na vybraných komunikacích v lokalitách jednotlivých územních odborů. 

S ohledem na uplynulé roky se Policie České republiky snaží právě v tomto letním období ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit tak nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti. Při silničních kontrolách se policisté zaměřili především na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, způsobu jízdy, chování řidičů a dalších účastníků na železničních přejezdech, či technického stavu kontrolovaných vozidel. V  neposlední řadě se zaměřili na dodržování zákazu jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek.
Do první části dopravně bezpečnostní akce, která bude pokračovat i o příštím prodlouženém víkendu, bylo postupně nasazeno celkem 348 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie, kteří zkontrolovali 2 706 vozidel. Při kontrolách zjistili celkem 608 přestupků, z nichž 481 vyřešili na místě uložením blokové pokuty, a to v celkové výši 222.700,- Kč. Zbylé přestupky oznámili policisté příslušnému správnímu orgánu.
K nejčastějšímu zjištěnému porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích patřilo nedodržení stanovených rychlostních limitů, nepoužití bezpečnostních pásů a zádržného systému, nevyhovující technický stav vozidla, jízda bez dálniční známky nebo také jízda pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Čtrnáct řidičů usedlo za volant poté, co požili alkohol, přičemž u jedenácti z nich se jednalo o přestupkové jednání a u tří o trestný čin. Odhaleni byli i tři, kteří užili jinou návykovou látku.
Středočeští policisté se budou i v následujících letních měsících věnovat kontrolám na pozemních komunikacích a zajišťovat tak bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Další články