Zde může být vaše reklama.
Středa 15.5.
Svátek má Žofie
Menu

Žena na úklid kradla v domě svého zaměstnavatele

Žena na úklid kradla v domě svého zaměstnavatele

foto: archiv

30. 05. 2019 - 13:02

Ve středu 29. května 2019 převzala třicetiletá žena z Kladenska z rukou vyšetřovatelky služby kriminální policie usnesení o zahájení trestního stíhání pro pokračující přečin krádeže, za což jí hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Obviněná se v prosinci loňského roku nechala najmout jako pracovnice na úklid domácnosti u manželů bydlících v rodinném domě v obci Žilina.
Při práci své zaměstnavatele ale okrádala. Z domu během několika měsíců zcizila jak finanční hotovost, tak velké množství šperků.
Když cca po třech měsících manželský pár zjistil, že mu z domu mizí věci, pojal podezření, že zlodějkou je právě jejich pomocnice v domácnosti.
Případ proto nahlásili na Policii ČR. Kriminalisté se případem začali intenzivně zabývat a se souhlasem majitelů nemovitosti naistalovali do domu operativní prostředky, konkrétně namontovali bezpečnostní kamerový systém.
Dne 10. dubna 2019 se podezření, které měli majitelé nemovitost, potvrdilo. Kamery zachytily ženu, která prováděla úklid, jak okrádá svoje zaměstnavatele. Ženě z ložnice domu odcizila náramek z bílého kovu a z pracovního stolu zmizela muži finanční hotovost.
Kriminalisté ženu následně zadrželi a ta se ke všem krádežím doznala. Škoda na odcizených špercích a na odcizené finanční hotovosti byla vyčíslena na 119 000,- Kč.

Další články