Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Vyzvou vládu Fotbalové kluby chtějí konečně více diváků na stadionech

Fotbalové kluby chtějí konečně více diváků na stadionech

foto: Petr Pelíšek

03. 02. 2022 - 21:05

Členské kluby Ligové fotbalové asociace (LFA) se na zasedání Ligového grémia zabývaly několika významnými body. Kromě debaty na téma návratu fanoušků na ligové stadiony došlo ke schválení nominanta LFA jako člena Komise rozhodčích FAČR, kterým se stane Jan Stejskal. Současně zástupci klubů také odhlasovali podobu termínové listiny příštího soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2022/23.

Předchozí zástupce Ligové fotbalové asociace Tomáš Bárta ukončil své působení v Komisi rozhodčích k 31. lednu 2022 a jeho nástupcem v orgánu vedeném Radkem Příhodou bude bývalý dlouholetý reprezentační brankář se zkušenostmi ze zahraničí Jan Stejskal. „Jsem rád, že se po dlouhých debatách na zasedáních Ligového výboru podařilo najít vhodného kandidáta a že i Ligové grémium náš výběr potvrdilo,“ řekl předseda Ligového výboru Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Ligové kluby také debatovaly aktuální situaci související s epidemií COVID-19 a vládní opatření, která se výrazně dotýkají jejich činnosti a jednohlasně přijaly usnesení, kterým vyzývají Ministerstvo zdravotnictví k jednání o změnách Mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví tak, aby došlo k navýšení maximálního přípustného počtu diváků na sportovních utkáních a dalších hromadných akcích. „Všechny kluby se shodly, že je nutné i nadále vést debatu s Ministerstvem zdravotnictví a Vládou ČR s jasným cílem umožnit fanouškům postupně více naplnit tribuny našich stadionů. Je to jednoznačně naše priorita a jedním z nejbližších kroků bude otevřený dopis všech členských klubů LFA směrovaný na vládní představitele, “ doplnil Svoboda.

Ligové grémium mělo dále na programu schválení rámcových termínových listin následujícího soutěžního ročníku, který bude atypický kvůli nutně prodloužené zimní přestávce spojené s MS v Kataru. Bez ohledu na účast české reprezentace na závěrečném turnaji bude podzimní část končit šestnáctým kolem obou soutěží o druhém listopadovém víkendu.

„Na přípravách termínové listiny se podílela pracovní skupina složená se zástupců nejen LFA ale i FAČR, protože to má významný přesah k reprezentaci a národnímu poháru. V rámci možností, které nám dávají mezinárodní termíny, jsme dokázali najít shodu,“ poznamenal Dušan Svoboda.

Termíny sezony 2022/2023
1. kolo F:L a F:NL: 30. – 31. 7. 2022
16. kolo F:L a F:NL (poslední podzimní): 12. – 13. 11.2022
17. kolo F:L (první jarní): 28. – 29. 1. 2023
17. kolo F:NL (první jarní): 4. – 5. 3. 2023
Nadstavbová část F:L: 6. – 28. 5. 2023
30. kolo F:NL: 28. 5. 2023
Baráž o postup do F:L: 1. a 4. 6. 2023

Další články