Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Lysá vystřídala Nový Bor na šachovém trůnu

Lysá vystřídala Nový Bor na šachovém trůnu

foto: archiv

25. 04. 2019 - 10:49

Devět let to trvalo. Devět let kraloval nejvyšší české šachové soutěži tým Nového Boru. Letos ale jeho sérii 102 zápasů bez porážky ukončila Lysá nad Labem a získala zaslouženě český titul. Stříbrné medaile si v napínavém závěrečném trojkole vybojovaly Pardubice. Na dlouholetého suveréna soutěže Nový Bor zůstal pouze bronz.

Extraligové finále proběhlo o velikonočním víkendu ve Frýdku-Místku. Z prvního místa do něj vstupoval tým Lysé nad Labem, který měl po překvapivém vítězství nad favorizovaným Novým Borem titul ve vlastních rukou. Hráči Lysé pokračovali ve výborných výkonech a po výhrách v devátém a desátém kole si první místo zajistili už před závěrečným dějstvím. Nejlepším hráčem týmu i celé soutěže se stal Jevgenij Najer, který získal celkem 9,5 bodu z 11 partií.
Nový Bor se musel spokojit až se třetím místem. V desátém kole podlehl Pardubicím, když Sergej Movsesjan porazil indického velmistra Vidita a Martin Petr bodoval proti Tadeáši Kriebelovi. V posledním jedenáctém kole pak Nový Bor remizoval 4:4 s Turnovem a to pomohlo Pardubicím k posunu na druhé místo.

Další články