Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Budou bez Schicka Šilhavý nominoval na poslední letošní sraz

Šilhavý nominoval na poslední letošní sraz

foto: fotbal.cz

03. 11. 2021 - 13:32

Česká reprezentace se v posledních letošních zápasech bude muset obejít bez několika zraněných hráčů v čele s Patrikem Schickem. Zato další opory jako Tomáš Souček, Vladimír Coufal nebo Tomáš Vaclík chybět nebudou. Trenéři národního týmu oznámili nominaci na přípravný zápas proti Kuvajtu (11. listopadu v Olomouci) a na kvalifikační utkání proti Estonsku (16. listopadu v Praze). V nominaci je dvaadvacet hráčů. Minimálně jedno místo je tedy volné a trenéři ho obsadí do pondělního začátku reprezentačního srazu. Informoval o tom asociační web fotbal.cz.

„Několik hráčů nám sice bude chybět, ale i tak budeme mít k dispozici silný a zkušený tým. Naším jednoznačným cílem je zvládnout oba zápasy. Chceme zabojovat o druhé místo v kvalifikační skupině a zároveň už se také kvalitně připravit na důležitou březnovou baráž,“ poznamenal Jiří Chytrý, asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.

V oznámené nominaci není ani jeden nováček. Naopak nechybí řada zkušených hráčů. K padesátce reprezentačních startů už se blíží třeba kapitán Tomáš Souček, brankář Tomáš Vaclík nebo útočník Matěj Vydra.

Kompletní však národní tým nebude ani tentokrát. Zdravotní problémy znemožnily mimo dlouhodobě zraněných nominovat například Patrika Schicka, Jakuba Jankta, Jana Bořila, Pavla Kadeřábka nebo Ondřeje Kúdelu.

„Takoví hráči nám logicky chybět budou. Ale šanci alespoň dostanou i další hráči. Tím spíš, že nás čeká také přípravné utkání, kde se zkoušení nějakých taktických záměrů nabízí. Důležité bude, abychom měli co nejvíc zdravých hráčů pohromadě v březnu, kdy se bude rozhodovat o postupu na mistrovství světa,“ poznamenal Jiří Chytrý.

Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, odkud ve středu vyrazí do Olomouce. Tam ji ve čtvrtek čeká přípravný zápas proti Kuvajtu. Následující den se vrátí do Prahy, kde rok 2021 zakončí kvalifikačním zápasem proti Estonsku. V kvalifikační skupině o postup na mistrovství světa 2022 bojuje o druhé místo, které může zaručit nasazení v březnové baráži. Lístky na obě utkání jsou v předprodeji na webu www.vstupenkyfotbal.cz.

Nominace:
Brankáři: Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň), Tomáš Vaclík (Olympiacos Pireus), Aleš Mandous (Slavia Praha).
Obránci: Vladimír Coufal (West Ham), Ondřej Čelůstka (Sparta Praha), Tomáš Wiesner (Sparta Praha), Tomáš Kalas (Bristol), Aleš Matějů (Brescia), David Zima (FC Turín), Jakub Brabec (Aris Soluň), Filip Novák (Fenerbahce).
Záložníci: Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček (West Ham), David Pavelka (Sparta Praha), Alex Král (West Ham), Michal Sadílek (Twente), Jakub Pešek (Sparta Praha), Petr Ševčík (Slavia Praha), Lukáš Masopust (Slavia Praha).
Útočníci: Matěj Vydra (Burnley), Jan Kuchta (Slavia Praha), Adam Hložek (Sparta Praha).

Náhradníci:
Brankáři: Ondřej Kolář, Filip Nguyen, Jiří Pavlenka.
Obránci: Tomáš Hájek, Milan Havel, Václav Jemelka, Filip Panák, Radim Řezník.
Záložníci: Pavel Bucha, Jan Kopic, Ladislav Krejčí ml., Ondřej Lingr, Václav Pilař, Jan Sýkora, Jaromír Zmrhal.
Útočníci: Michael Krmenčík, Tomáš Pekhart, Milan Škoda.

Další články