Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

SK Florbal Benešov zahájil dvacátou soutěžní sezónu

SK Florbal Benešov zahájil dvacátou soutěžní sezónu

foto: Pixabay

09. 09. 2019 - 09:00

V dubnu roku 2000 podali pánové Tomáš Podhola a Miroslav Pokorný za oddíl s tehdejším názvem FbC Konica Benešov přihlášku do České florbalové unie (ČFbU). Výkonný výbor ČFbU pak nový klub přijal pod svá křídla na svém zasedání dne 27. dubna 2000. Začala tak éra nového sportu v Benešově.

Dnes tento sportovní spolek nese název SK Florbal Benešov. Na počátku se jednalo o partičku několika málo nadšenců, v současnosti se však řadí mezi největší sportovní oddíly nejen v benešovském regionu. Klub má téměř 300 aktivních členů, kteří se jako hráči 15 družstev devíti věkových kategoriích pravidelně zúčastňují jak soutěží organizovaných Českým florbalem, tak i mezinárodních turnajů v ČR, ale i v zahraničí. O hráče ve věku od pěti let po dospělé se stará široký tým licencovaných trenérů, vedoucích družstev, organizačních pracovníků, i pomocníků ze stran rodičů.
 
Klub za dobu své existence vychoval desítky hráček a hráčů, kteří svůj talent dále rozvíjeli a rozvíjejí v nejvyšších soutěžích v superligových a extraligových klubech. Z našich řad pocházejí  medailisté z juniorských mistrovství světa, ale i  hráčky a hráči elitních florbalových týmů, i mistryně ČR. Namátkou jmenujme Pavlu Novotnou roz. Dvořákovou, Petra Tůmu, Marka Chlumského, Patrika Kielera, Jana Severu, Adélu Polívkovou, Simonu Matuškovovu, Karolínu Červovou,  Evu Preisslerovou, a další.
 
Letos po prázdninách SK Florbal Benešov zahájila svou jubilejní, dvacátou soutěžní sezónu. Do letošních soutěží klub vstupuje po více než úspěšné sezóně předchozí, kdy rezervní tým mužů postoupil do druhé nejvyšší regionální soutěže - PH a SČ ligu mužů, družstvo žen vybojovalo postup do 2. ligy, ale zejména A-tým mužů vstoupil do společnosti nejlepších klubů v ČR postupem do Národní ligy, třetí nejvyšší soutěže v republice.
 
Tato  výjimečná událost, tedy start jubilejní 20. soutěžní sezóny, byla zahájena slavnostním sportovním odpolednem, které se uskutečnilo v sobotu 7. září 2019 od 14.00 hodin v hale ZŠ Dukelská Benešov.

V rámci tohoto slavnostního odpoledne proběhly přátelské zápasy týmů dětí, přátelské utkání mezi týmem benešovských žen a družstvem Ivanti Tigers B, ale zejména utkání mezi A-týmem mužů a mužstvem Forza Tatran, několikanásobným mistrem veteránské ligy, složeným z bývalých extraligových hráčů a reprezentantů.

Součástí akce bylo i představení a poděkování zakladatelům klubu, odchovancům působícím v jiných klubech, dražba speciálního dresu, tombola, maskot Superfináleman a další.

Další články