Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

LFA testuje hráče Z téměř 1500 testů jsou dva pozitivní

Z téměř 1500 testů jsou dva pozitivní

foto: fcfastavzlin.cz

20. 05. 2020 - 15:00

Ligová fotbalová asociace zajistila pro všech 32 profesionálních klubů testy metodou PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, kterých se v uplynulých dnech podrobili nejen všichni hráči A týmů a realizačních týmů, ale i vybraní pracovníci jednotlivých klubů. Testy prokázaly pouhé dva případy – po jednom v klubech FK Mladá Boleslav a SK Slavia Praha, u všech zbývajících 1440 testů nebyla nákaza nalezena. Uvedla to asociace na svém webu.

Testy probíhaly u všech klubů od minulého pátku do pondělí a zpracovaly celkem téměř 1500 vzorků. Ligová fotbalová asociace během úterního odpoledne obdržela zprávu, že z celkového počtu necelých 1500 otestovaných osob byla nákaza koronavirem potvrzena pouze u dvou osob. K jednomu pozitivnímu vzorku z klubu Mladé Boleslavi přibyla jedna další osoba z pražské Slavie. Všech zbývajících 1440 testů bylo negativních. V obou případech se jednalo se o bezpříznakové případy.

“Byla to rychlovka. Když budu mluvit za sebe, moc příjemné to nebylo. Až mi vyhrkly slzy. Ale ono to je hodně individuální. Někomu to nevadilo vůbec, každý to prostě cítí a vnímá jinak,” řekl gólman Jan Laštůvka pro klubový web Baníku Ostrava.

Všechny profesionální kluby při svém tréninkovém procesu v uplynulých týdnech plně respektovaly nastavená pravidla Ligové fotbalové asociace odsouhlasená s pracovní skupinou ministerstva zdravotnictví ČR. Další postup v případě obou klubů je nyní plně v kompetenci místně příslušných krajských hygienických stanic. LFA ani samotné kluby nebudou zveřejňovat identitu nakažených osob. Všechny kluby bez výjimky budou ještě v následujících dnech absolvovat plánované druhé kolo PCR testů, kterých se znovu zúčastní všichni hráči, členové realizačních týmů a další pracovníci klubů.

Další články