Zde může být vaše reklama.
Pondělí 29.4.
Svátek má Robert
Menu

Autogramiádou skončilo autorské čtení v Dobřichově

Autogramiádou skončilo autorské čtení v Dobřichově

foto: archiv

18. 05. 2018 - 09:43

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Setkání se spisovatelkou Barborou Walterovou Benešovou se po besedách v Mělníku uskutečnilo v Obecní knihovně Dobřichov na Kolínsku. V loňském roce vyšla autorce třetí kniha.

Po románu Dívka, která nesměla mít sny a Dívka, která ztratila budoucnost byl vydán román pro příznivce vědecko-fantastické literatury Došel nám čas. Na čtvrteční besedě v Dobřichově si návštěvníci poslechli kapitolu z knihy v podání autorky. Poté následovala beseda a spisovatelka odpovídala na dotazy lehce a s humorem.

Setkání proběhlo v příjemném prostředí zasedací místnosti obecního úřadu s laskavým přivítáním vedením knihovny, kterému se povedlo vytvořit vřelé rodinné prostředí. Postapokalyptický román Došel nám čas je sondou do života prostých lidí, kteří jsou nuceni po světovém blackoutu starat se sami o sebe a zajistit si obživu způsobem na úrovni pravěku.

Tématem setkání v Dobřichově bylo i vyprávění o tom, jak se sama autorka, dříve redaktorka deníku, nyní tisková mluvčí a vedoucí odboru vedení mělnického úřadu, na tuto situaci připravuje. Hovořila také o založení vlastní farmy, kterou považuje za určitou naději na přežití lidstva.

Další články